GB Trading Security AB förvärvas av StarBit AB

Published by S K on

GB Trading Security AB förvärvas av StarBit AB som är en del av KAMIC Group

GB Trading Security AB driver sedan 2011 grossistverksamhet inom säkerhetsbranschen med ett rikstäckande återförsäljarnätverk.

GB Security och Starbit har nu funnit en gemensam väg att fortsätta växa och utvecklas tillsammans.

GB Security blir nu ett affärsområde inom Starbit AB som ingår i koncernen KAMIC Group.

Förvärvet sker den 1 september 2022.

–       “Vi är väldigt nöjda med denna affärsuppgörelse”, säger tidigare ägaren Göran Bergfors. “Jag och personalen blir kvar i verksamheten och GB Security kommer med samma engagemang och personal att fortsätta verka från vårt huvudkontor med lager i Härnösand. Med Starbit och KAMIC Group får nu GB Security en långsiktig och stabil ägare som har styrkan och förutsättningarna att ta vår verksamhet vidare in i nästa tillväxtfas. Konceptet innebär att alla inblandade parter inklusive våra fantastiska återförsäljare blir vinnare i detta.”

–        ”Anders Nilsson, VD för Starbit, kommenterar: “Vi ser stor potential i GB Security. Vi har ambitionen att förvärva och utveckla intressanta företag och i GB Security ser vi en välskött verksamhet med stor utvecklingspotential i en intressant bransch. Deras medarbetare och verksamhet passar perfekt in i Starbit och KAMIC Group och täcker in ett affärsområde där vi ser stora möjligheter. Vi kommer bistå GB Security med de resurser som behövs för att de ska kunna utveckla sin verksamhet och även kunna erbjuda sina produkter till koncernens befintliga kundnätverk”.


Starbit AB är ett teknikbolag som utvecklar mjukvara och hårdvara för digital kommunikation, Smart City och Internet of Things. Det är en del av affärsområdet Electronics inom KAMIC Group. KAMIC Group är en svensk industri- och handelskoncern som förvärvar, stödjer och utvecklar teknikbolag inom utvalda nischer.

I KAMIC Group ingår idag ett 40-tal bolag med etableringar i ett 15-tal länder i Europa, Asien och Nordamerika. Totalt har koncernbolagen cirka 1 500 anställda och en årlig omsättning på cirka 3,3 miljarder kronor.

Categories: Nyheter