GB Security besöker Space Stockholm!

Published by S K on

Jablotron larmsystem och Dahua kamerasystem skyddar och bevakar gemensamt SPACE gigantiska och toppmoderna anläggning om ca 5 000 m2, i Stockholm city.

Mer än 500 st #Jablotron larmkomponenter (där flertalet är rörelsedetektorer med inbyggd kameramodul) i olika larmområden har installerats i byggnaden, samt har man använt Jablotron 100-systemets flexibla möjligheter för dörrlås-, automation- och smart-styrning av vitala funktioner i byggnaden.

Mer än 100 st installerade #Dahua IP-kameror med smarta Ai- och Active deterrence- funktioner hanterar verksamhetens behov av kameraövervakning.
Dahuakamerorna hanteras och övervakas smidigt genom Dahuas nya och kraftfulla #VMS system, DSS Pro. 
 
Hela projekteringen och installationen av SPACE har hanterats på ett smidigt, snabbt och professionellt sätt av säkerhetsleverantören Svesab Security AB. Stort fokus har lagts på planering och utförande av moderna, diskreta och smarta säkerhetslösningar.  

Vid projekteringen och analys av den stora larminstallationen såg Svesab Security AB fördelen (tids- och kabelkostnad) med att använda Jablotron 100 systemet med dess BUS-baserade komponenter och BUS-kabelnätverk (vilket medförde en besparing av flera kilometer installationskabel och mycket installationstid jämfört med ett ”vanligt” analogt larmsystem).

Under ombyggnaden bevakade Svesab Security AB arbetsplatsen tillfälligt genom installation av portabla Jablotron larmväskor med trådlösa detektorer.
   
SPACE ligger intill Sergels Torg med en total byggnadsarea om ca 7 500 m2 och inrymmer gaming-hall, podd- & musikproduktionsstudios, konferens- och mötesarena, co-working utrymmen, butik, restauranger, nattklubb samt café.  

I lokalerna finns även ”Avicii Expereince” som är en hyllning till den välkända framlidne DJ:n och musikproducenten Tim ”Avicii” Bergling. Denna avdelning inrymmer ett museum dedikerat till Avicii där besökarna interaktivt kan bekanta sig med hans liv och gärningar.  
 
GB Security fick äran att medverka i säkerhetsuppbyggnaden av SPACE genom produktleveranser och teknisk support samt säkerställa leveranskvalité inom tidsramen för projektet. Vid vårt studiebesök efter slutbesiktning kan vi konstatera att hela säkerhetsinstallationen håller ”världsklass-nivå”.

Vi känner oss ytterst stolta, hedrade och tacksamma att vi igenom och tillsammans med Svesab Security AB fått vara med på resan till att säkra Sveriges största och mest moderna digitala mötesplats.

Categories: Nyheter