Dahua Techology lanserar Full-Color 2.0

Published by Christoffer Ekman on

Dahua Full-Cplor: Smart videoövervakning i fullfärg under de svåraste ljusförhållanden

Full-Color 2.0 är en revolutionerande standard som via en rad nya teknologier levererar en bildkvalité som tidigare varit omöjlig att uppnå med konventionella övervakningskameror.. Tydlighet, skärpa och färg är de viktigaste faktorerna
vid en eventuell brottsutredning.

Grundstommen i Dahuas kameror är den egenutvecklade och ytterst ljuskänsliga kamerasensorn som levererar en tydlig och färgfull bildupptagning under de svåraste ljusförhållanden, även nattetid.

Med 4K upplösning uppnås en hög detaljrikedom och skärpa i bilderna som kan vara avgörande för korrekt fastställande av exempelvis ansikten, detaljer på kläder och fordon samt andra viktiga urskiljningstecken.

Dual-lens teknologin från Dahua kombinerar Full-Color information med infraröd information vilket ökar skärpan i bildmaterialet.

Med avancerad Artificiell Intelligens kan man urskilja relevanta objekt såsom människor och fordon från mindre intressanta föremål och objekt, t ex djur. Detta eliminerar oönskade larm som varit förknippade med övervaknings- kameror utan AI-funktion.

Med möjlighet till inbyggd mikrofon och högtalare fås möjligheten att via mobil-app tala och lyssna direkt till/från kameran. Videoinspelningar kan innehålla viktig ljudinformation för eventuell brottsutredning.

Dahua Technology är en av världens största tillverkare av övervakningskameror. Dahuas produkter, lösningar och tjänster används världen över i 180 länder.
Företaget anses vara ett av dom ledande inom utveckling av Artificiell Intelligens inom videoövervakning.

Categories: Nyheter