Dahua Technology bidrar till forskningsinsatser på Antarktis

Published by S K on


Antarktis är jordens sydligaste och minst befolkade kontinent. Kontinenten håller även rekordet för den lägsta temperaturen som någonsin uppmätts: −89,2 °C (−128,6 °F).
 
För att hjälpa till att sammanföra olika vetenskapliga baser i den argentinska regionen av Antarktis har Dahua Technology donerat 15 säkerhetskameror speciellt utvecklade för att klara av de svåra väderförhållandena på den “vita kontinenten”.
 
Kamerorna möjliggör 24-timmarsövervakning, ökar kontakten med forskare samt förbättrar kunskapen om lokal fauna och meteorologi. Detta gör att vetenskaplig forskning som utförs på Antarktis blir mer tillgänglig i huvudstaden Argentina.
 
För att möta behoven för detta projekt valde Dahua att utveckla en CCTV-lösning (closed-Circuit Television) som klarar av även de mest extrema väderförhållanden.
 
Lösningen består av 4MP Vari-focal Bullet WizMind Network kameror samt 2MP Starlight+ PTZ-kameror med 33x optisk zoom-funktion för att kunna leverera tydliga bilder av flora och fauna i regionen.
 
Lösningen förbinder således den avlägsna kontinenten närmare huvudstaden Argentina i realtid. En skräddarsydd värmekamera används också för att övervaka säkerheten på landningsbanan.
 
Kameraövervakningen används även för att kartlägga pingviners naturliga beteende vilket ytterligare bidrar till den vetenskapliga forskningen i regionen.
 
Detta projekt har introducerat avancerad säkerhetsteknik till Antarktis och är en del av Dahuas engagemang för att integrera modern AI teknologi i arbetet med miljöskydd, hållbarhetsfrågor samt ekologisk forskning.
 
Utrustningen och lösningen som tillhandahålls av Dahua hjälper fältforskare och tekniker i deras dagliga arbete. Den bidrar även till medvetenhet om pågående forskningsinsatser i regionen genom att bryta avståndsgränser och möjliggöra forskning under extrema väderförhållanden.